filmhuis olst vol goede moed nieuw filmseizoen in

Kinderfilm Trolls
Je ouders kennen ze vast nog wel – Trolls. Zo’n twintig geleden waren deze langharige poppetjes een ware rage. En nu zijn ze weer terug van weggeweest. De reden? Een computer-geanimeerde film vol muziek die echt de pan uit swingt: Trolls! Poppy is een trol met het talent om in een oogwenk uit te barsten in muzikale mash-ups. Ze onderneemt samen met de altijd sombere trol Knoest een reddingsmissie om haar vrienden te redden uit de handen van de duistere Bergens en hun leider, Koning Gristle. Poppy zal alles op alles moeten zetten en kleur moeten bekennen om de reddingsmissie tot een goed einde te kunnen brengen. 2016; 92 min; Vanaf 6 jr; NL gesproken.

Volwassenenfilm The Big Sick
Het is altijd leuk om te horen hoe stellen elkaar ontmoet hebben. In The Big Sick volgen wij als kijker het semi-autobiografische verhaal van de Pakistaans-Amerikaans komiek Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De titel verraadt het al: het is geen typische, zoet-sappige Rom-Com. Maar een waargebeurd ‘sprookje’ over hoe de liefde allerlei barrières kan overwinnen. Met de juiste balans tussen humor en harde realiteit, spant deze film de kroon als het gaat om de herkenbaarheid van wat een ziekte met zich meebrengt als het om (potentiele) relaties gaat. Wat maakt het extra persoonlijk is dat het script door dit stel zelf geschreven is en dat Nanjiani zelf de hoofdrol speelt. 2017; 119 min; NL ondertiteling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.