echtpaar ten broeke brinkhuis uit lemelerveld zestig jaar getrouwd

Hein komt uit een gezin van vijftien kinderen. Na de lagere school was het gelijk werken geblazen. Hij had diverse baantjes, werkte onder andere bij de zuivelfabriek in Heino en ook lange tijd bij de Nederlandse Spoorwegen, waarna hij weer terugkwam op de boerderij van zijn ouders. Nu werkt een van zijn zoons weer op de boerderij.

Ali werd geboren in Hessum. Zij werkte onder andere bij enkele gezinnen en wat langere tijd bij Uitspanning Madrid in Hessum. Zij is lange tijd actief geweest bij de plaatselijke volksdansclub, maar dat lukt helaas niet meer.

“Ali was vriendin met mijn zus en op die manier hebben we elkaar leren kennen”, zegt Hein. “Daar hebben we geen spijt van”, zeggen beide lachend terwijl ze elkaar veelbegrijpend aankijken.

Het echtpaar woont sinds 2001 in hun ruime seniorenwoning in Lemelerveld. In tegenstelling tot Hein is Ali wat moeilijk ter been. Hein daarentegen loopt nog dagelijks enkele rondjes door het dorp. Als het weer het toelaat pakken beide wel de fiets om eropuit te gaan. “En we spelen elke avond nog een partijtje rummikub. Dat vinden we leuk en het houdt tevens de geest fris”, zeggen beide enthousiast. Het echtpaar heeft vijf kinderen (twee jongens en drie meisjes), elf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.