d66 raalte roept reizigers op meld problemen op traject raalte zwolle

Raadslid Peter Moorman schrijft: “Op 8 december heeft de fractie van D66 Raalte vragen aan het college van B&W gesteld over de capaciteit van de treinstellen van de nieuwe vervoerder, Keolis/Blauwnet, op de lijn Enschede – Zwolle v.v. per 10 december. Uit de beantwoording van het college van 10 januari 2018 blijkt dat zij navraag hebben gedaan bij de provincie. Daaruit komt naar voren dat, zoals al bekend was, de nieuwe Intercity pas rond de zomer door naar Zwolle rijdt. Tot die tijd gaat de Intercity alleen tussen Raalte en Enschede rijden.

Bovendien blijkt uit de beantwoording dat de voeding van het onderstation naar treinstation Raalte te licht is uitgevoerd, waardoor de treinen van Keolis (die relatief veel stroom vragen) niet op vol vermogen kunnen rijden.

Door de fractie van D66 is aangegeven dat er met name in de spits onvoldoende zitplaatsen zijn. De balkons staan propvol. In Heino kunnen reizigers soms niet meer instappen vanwege de drukte. Dit is volgens de fractie niet iets van de laatste maanden, maar speelt al veel langer. Volgens B&W is de situatie inderdaad nog niet optimaal. Om dit op te vangen worden, volgens het college, de stoptreinen langer gemaakt. Mocht blijken dat de huidige capaciteit van de verbinding onvoldoende is, dan is B&W bereid om in overleg met de provincie te gaan.

Volgens de D66 fractie zijn de treinstellen niet langer gemaakt. Althans, er rijden in de spits niet meer treinstellen, waardoor de capaciteit nog steeds onvoldoende is. D66 roept reizigers op de lijn Raalte-Zwolle v.v. op, om problemen te melden via staging2.d66Raalte.nl.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.