Home / archiefcentraal / d66 olst wijhe ziet dat olstenaren uitstel willen voor opening vliegveld lelystad

70% van de deelnemers aan de D66 Stemtafel wil uitstel van de opening van vliegveld Lelystad. Van de 71 deelnemers aan de Stemtafel, in Olst en op internet, waren 50 het eens met de stelling ‘De opening van vliegveld Lelystad moet uitgesteld worden’.

d66 olst wijhe ziet dat olstenaren uitstel willen voor opening vliegveld lelystad

Bij de tegenstanders van de stelling waren er twee visies te onderscheiden. Waar de een helemaal tegen de opening van het vliegveld was gaf een ander aan het economisch belang hier voorrang te willen geven. Onder de voorstanders was het meest gehoorde geluid dat eerst de procedure goed moet worden gedaan voordat er een opening kan zijn.

Zoals een deelnemer het zei: “Eerst de feiten kennen voordat je een oordeel geeft.” D66 Olst-Wijhe, dat vorig jaar al een brandbrief hierover heeft verstuurd, is het hier roerend mee eens. Voordat er verder gepraat kan worden over Lelystad moet het ministerie eerst haar huiswerk doen. Zowel de berekeningen als de milieu effect rapportage moeten betrouwbaar zijn.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.