cultuurprijzen voor wencke rensen en operatie ijssellinie

Foto: Robert Jan Leerink

“Ze heeft een zeer eigen en herkenbare stijl. Kenmerkend voor haar werk vindt de jury de dromerige, bijna mysterieuze en vervaagde beelden. Zij durft te experimenteren”, zo stelde de jury over het werk van Wencke. En over Operatie IJssellinie: “Theatergroep de Jonge Honden heeft op bijzondere wijze de hele omgeving betrokken bij het spektakelstuk. Vele vrijwilligers hebben mede deze productie tot een belevenis van de hele gemeenschap gemaakt. Dit is een vorm van totaaltheater dat grote waardering verdient. Hiermee worden naast het theatergezelschap ook al die andere medewerkers en vrijwilligers geëerd.”

Beide prijswinnaars krijgen een kunstwerk als wisseltrofee. Aan de twee prijzen is ook een geldbedrag van 500 euro verbonden. Versteeg wil dat geld gebruiken voor een jongerenproject in samenwerking met de IJsseltheaterfietstocht.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Waarderingsmiddag voor vrijwilligers in het Holstohus. Burgemeester Ton Strien opende het programma. “Deze middag is eigenlijk een prachtige manifestatie van betrokkenheid op elkaar zonder grenzen. Het toont bovendien aan dat vrijwilligers op alle maatschappelijke terreinen van betekenis zijn.” Na de prijsuitreiking konden de bezoekers meedoen aan diverse spelletjes, activiteiten en workshops en genieten van internationale lekkernijen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.