commissaris koning bezorgd over politieke versplintering

“Vooruitkijkend naar 2018 staan de gemeenteraadsverkiezingen in de schijnwerpers”, sprak Staal. “Dat wordt een spannende periode. Het zal zeker veranderingen teweeg brengen in de 25 gemeenteraden en colleges van Burgemeester en wethouders in onze provincie. En natuurlijk is te hopen dat we met de opkomst in de buurt komen van de opkomst voor de nationale verkiezingen.”

“Persoonlijk maak ik mij met anderen zorgen over verdere versplintering. Het lijkt heel democratisch, maar bedreigt wel de bestuurbaarheid van gemeenten en land. Dat af te doen met dat het zo mooi is om als minderheidscollege elke keer weer gelegenheidscompromissen te moeten zoeken lijkt mij kortzichtig. De kans dat bestuur er door verlamt lijkt mij een logischer gevolg.”

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 21 maart. De volledige nieuwjaarstoespraak van Boele Staal is hier te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.