Home / archiefcentraal / column groenlinks ranomi doe jij het licht uit

Ranomi, welkom in Raalte. Er staat een prachtig, modern, nieuw sportcomplex Tijenraan te wachten op jouw komst. Een groot feest voor sportieve bewoners van Raalte. Al weken kunnen we nu al tot in de verre omtrek genieten van de nieuwe verlichting die bij Tijenraan is aangelegd en werkt. LED verlichting, modern en energiezuinig. Tot zover prima.

column groenlinks ranomi doe jij het licht uit

Nu heeft Raalte niet alleen een nieuw Sportcomplex Tijenraan bebouwd maar ook een nieuw lichtbeleid vastgesteld. In dit lichtbeleid wordt ‘donker waar het kan en verlichten waar het moet’ ook voor straatverlichting geregeld. Tijenraan ligt er nu stralend bij door de horizontaal rondstralende straatverlichting armaturen die er zijn gebruikt. Verder dan het parkeerterrein hoeft er niet gestraald te worden. Buiten de woonkern en op de fietspaden als je aan komt fietsen is het felle licht overbodig. GroenLinks vraagt Raalte om de armaturen te vervangen zodat het licht naar beneden wordt gericht, daar waar het nodig is. De naastliggende rotonde is een mooi voorbeeld.

En Ranomi, na de opening, de zwemclinic en alle andere verrassingen bij de opening van het moderne Tijenraan, zou jij kunnen regelen dat ook buiten de (straat)verlichting automatisch uit gaat als het sportcomplex gesloten is? ‘s Nachts is er geen straatverlichting nodig als er geen bezoekers zijn. We zwemmen in Raalte niet in het geld om de straatverlichting onnodig te laten branden.

Wil je meer lezen over het lichtbeleid van de gemeente Raalte en waarom GroenLinks daar aandacht voor vraagt: www.raalte.groenlinks.nl.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.