chs handbalweek groot succes

Fotograaf: Johan Wolff

De zaterdag kende maar liefst 6 wedstrijden. Het CHS C-team beet het spits af tegen het Bornse Borhave. De Twentse ploeg was met 18-25 iets te sterk voor de jonge Sallandse talenten. CHS B was een maatje te groot voor SDOL en kreeg volop de gelegenheid om mooie acties te laten zien om vervolgens met 38-21 te winnen.

De internationale wedstrijden kenden grote tegenstellingen. Eredivisionist Borhave trof in Tsukuba Tokyo een tegenstanders die zich waarschijnlijk meer hadden gefocust op de slotwedstrijd. Vanaf het begin had het team uit Borne het initiatief en won overduidelijk met 15-30.
België U19 kon de Nederlandse talenten U18 aanvankelijk bijbenen, maar toen het gas er op ging bij de Oranje talenten kon België alleen nog als doel hebben om de schade zoveel mogelijk te beperken. De 18-40 overwinning van Nederland paste in het rijtje zeges van de vorige dagen. De Belgische talenten konden zich beroepen op het motto van de Handbalweek: van elkaar en met elkaar leren.

Het nationale team van België heeft de maand december gebruik om veel wedstrijden te spelen tegen onder andere Groot Brittanië en de Verenigde Staten. Na de winst op vrijdag tegen Tsukuba Tokyo (29-24) was Borhave de volgende in de rij waar men graag een resultaat wilde boeken. De ploeg van Rik Philips maakte teveel fouten, waarschijnlijk omdat men al een wedstrijd in de benen had. De Black Arrows, zoals de Belgen worden genoemd, wonnen met 27-22. Voor Borhave was deze dag in Raalte ook een mooie kans om jonge talenten kansen te bieden.

De slotwedstrijd tussen Oranje U19 en Tsukuba was er een om de vingers bij af te likken. Voor een volle tribune pakten de Japanse dames het initiatief en de Oranje-talenten van Ricardo Clarijs konden niet in hun snelle spel van de afgelopen dagen komen. De scoringsmachine stagneerde behoorlijk. Bij rust was het 12-15 voor Tsukuba.

De marge bleef tot halverwege de 2e helft steeds 3 doelpunten (18-21). Technische fouten aan Japanse zijde gaven Oranje kansen om aan te sluiten en met nog 8 minuten te spelen kon het alle kanten op: 23-23. Vervolgens speelden de zenuwen beide teams parten. Foutjes werden gemaakt, maar niet afgestraft, kansen werden gemist en tijdstraffen aan beide zijden volgden in de laatste 3 minuten. Tsukuba profiteerde aanvankelijk (23-24) maar Oranje richtte zich nog eenmaal op. Met een laatste krachtsinspanning trok Oranje aan het langste eind: 25-24.
Dolle vreugde bij de Oranje-talenten, teleurstelling bij de Japanse speelsters, maar toen dit team door het publiek met een staande ovatie werd bedankt kon de teleurstelling ook werd snel van de gezichten verdwijnen. De waardering vanuit het publiek voor beide teams was hartverwarmend, ware promotie voor de handbalsport.

De vier dagen handbal, met veel trainingen, scholingen, clinics en wedstrijden waarbij een grote publieke belangstelling bevestigden de waarde van de CHS Handbalweek. Vier dagen stond het talent centraal, vier dagen met elkaar en van elkaar leren.
Dankzij zij al die vrijwilligers kan de organisatie trots terugkijken op een prachtige CHS Handbalweek 2017.

Alle uitslagen van de CHS Handbalweek 2017 staan op staging2.chsraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.