cda overijssel organiseert congres platteland van de toekomst

“We zijn op zoek naar praktische ideeën en oplossingen die ons helpen bij het maken van een voorstel dat we in maart aan willen bieden aan Provinciale Staten. Daarvoor hebben we input nodig van de mensen en organisaties die dagelijks ervaren hoe het is. Tijdens het congres gaan we aan verschillende thematafels met elkaar in gesprek”, vertellen Statenleden Jeroen Piksen, Ben Eshuis en Bouwien Rutten, initiatiefnemers van het congres.

Het CDA Overijssel werkt aan een initiatiefvoorstel met concrete acties om een bijdrage te leveren aan het woonplezier van de inwoners van het Overijssels platteland. Het Overijssels platteland moet ook in de toekomst een fijne plek zijn om te wonen en werken. Bewoners van het platteland krijgen de komende jaren te maken met veel verschillende ontwikkelingen. Krimp, de beschikbaarheid van voorzieningen zoals openbaarvervoer en pinautomaten, de ontwikkelingen in de landbouw en het verwijderen van asbesthoudende daken.

De middag, die wordt ingeleid door verschillende inspirerende sprekers, moet input opleveren om het initiatiefvoorstel van concrete oplossingen te voorzien die passen bij de wensen van de inwoners van Overijssel. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 13.30 uur. Het CDA verwacht een hoge opkomst, tijdig aanmelden is gewenst, deelname is gratis.

Programma
13.00 uur Inloop
13.30 uur Start programma, welkom door:
13:35 uur Spreker 1 Hans Peter Benschop over Trends
13:50 uur Spreker 2 Gert Jan Hospers over ontwikkelingen Platteland
14:05 uur Spreker 3 Eddy van Hijum over het beleid in Overijssel

14:20 – 14:30 Pauze

14:30 Uitleg werkvorm thematafels
14:35 Tafelgesprek 1
15:05 Plenair: Opbrengst per tafel
15:30 Tafelgesprek 2
16:00 Plenair: Opbrengst per tafel
16:30 Einde hapje en drankje

Adres: Kulturhus Hoge Hexel, Nieuwe Schoolweg 5, 7645 AV Hoge Hexel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.