Home / archiefcentraal / carnavalsoptocht in olst houd de straten vrij

CV Iesselzotten uit Olst houdt op zaterdag 10 februari de jaarlijkse carnavalsoptocht door het Heuidarp. De Iesselzotten roepen aanwonenden van de route op om die dag hun auto elders te parkeren, zodat de grote wagens er ook langs kunnen. Graag ook de parkeervakken op de Dekkerlaan vrijhouden.

carnavalsoptocht in olst houd de straten vrij

Met diverse wagens en groepen slingert de optocht zich die dag een weg door het dorp, voorafgegaan door een dweilorkest. Dat zal op de drukke punten het publiek vermaken totdat de optocht voorbij komt. Ook loopt Amicitia Boerhaar mee in de optocht. Die start net als voorgaande jaren bij het Holstohus. De grote wagens kunnen opbouwen op de Dekkerlaan. De route is hetzelfde gebleven. Vanaf de Jan Schamhartstraat naar de Aaldert Geertsstraat en dan linksaf de Kornet van Limburg Stirumstraat op. Dan linksaf de Koningstraat op en weer linksaf de Kuiperstraat in. Vervolgens linksaf de Prins Bernhardstraat in, rechtsaf naar de Koningin Wilheminastraat en dan weer linksaf naar de Aalder Geertsstraat. Bij de kerk rechtdoor het spoor over de Hooglandstraat op en linksaf de Kleiweg op naar Sportcafé de Hooiberg toe. De grote wagens gaan in het centrum rechtdoor naar de Dekkerlaan, zodat ze kunnen afbouwen. De optocht begint om 15.00 uur Na afloop is er een afterparty in de Hooiberg met aansluitend rond 18.00 uur de prijsuitreiking.

Opgeven kan op twee manieren. Via de mail: tonnyschuurman@gmail.com (voor grote wagens en voor 7 februari) en op de dag zelf via opgave in het Holstohus. Dit kan vanaf 14.00 uur (voor alle andere deelnemers).

Lees ook

Sallandse carnavalsoptochten naar de zomer?

Ronald Nijboer, voorzitter van de Stöppelkaters, wil de kans zo groot mogelijk maken RAALTE – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.