carmel college naar debatfinale

Naast het Raalter debatteam doen nog twee Overijsselse scholen mee: het Etty Hillesum uit Deventer en het SG Pieter Zandt uit Kampen. In totaal komen 32 scholen die dag in actie om verbaal strijden om de titel ‘Twintigste landelijke debatkampioen’. 120 scholen deden mee aan de voorrondes.

De scholieren bereiden de stellingen van te voren voor, maar horen pas vlak voor het debat of zij voor- of tegenstander moeten zijn. De scholieren zullen onder andere over de volgende stellingen in debat gaan: ‘rijke landen zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van water in arme landen’, ‘het is goed dat er octrooien op medicijnen zijn’ en ‘er moet een robotaccijns worden ingevoerd’. Ook volgen ter plekke twee improvisatiestellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.