buuffies heino opent ijssalon

De grap is gauw gemaakt. Als de zaak Buuffie’s heet en je begint met een ijssalon, dan wordt het al snel Buuf Ies. Op z’n Sallands en lekker laagdrempelig. Toch vinden eigenaren Kim van de Worp en Marlinde Baarslag van de populaire Heinose horecagelegenheid het niet nodig om een naam te geven aan hun nieuwe aanwinst. “De naam Buuffie’s staat hartstikke goed. Daar willen we eigenlijk niets aan veranderen.”

Als alles volgens plan verloopt, is het de bedoeling dat de ijssalon op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) de deuren opent. Het betekent een uitbreiding in de activiteiten, maar niet in vierkante meters, want de ijssalon wordt gesitueerd in de huidige bodega. Daarmee heeft Buuffie’s Proeflokaal een winterse en een zomerse invulling gevonden voor de ruimte. “We liepen al een tijdje rond met het plan om iets met ijs te doen, maar je kunt niet alles tegelijk. Nu hoeven we binnen eigenlijk niet zo veel aan te passen, al krijgt het geheel natuurlijk wel een andere look and feel”, aldus Kim en Marlinde die uit de belangstelling voor de ijstap voor kinderen en de ijscoupes op het terras al kunnen afleiden dat de ijssalon een groot succes gaat worden.

Pauzeplek
“We verwachten dat Buuffie’s nog vaker een pauzeplek wordt. Even na het eten een stukje wandelen en een ijsje halen. Of na een fietstocht of bezoek aan museum Het Nijenhuis even uitrusten met een lekker ijsje.”

Ambachtelijk
Buuffie’s Proeflokaal gaat voor de ijssalon niet in zee met een groothandel, maar zoekt de samenwerking met een familiebedrijf dat op ambachtelijke wijze ijs produceert. Voor de fijnproevers is het goed om te weten dat het ijs wordt gemaakt op basis van melk. En het is straks maar liefst in 24 smaken verkrijgbaar. Van boerenjongens voor de oudere doelgroep tot smurfenijs voor de jongste doelgroep.

In de komende weken wordt druk gewerkt aan de creatie van de ijssalon, maar de (vaste) bezoekers van Buuffie’s Proeflokaal ondervinden geen enkele overlast. De eigenaren kiezen niet voor een officiële opening op Goede Vrijdag. Wel is het de bedoeling dat kinderen uit Heino worden uitgenodigd om een gratis ijsje op te halen. Hou daarom de website staging2.buuffie.nl in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.