brett storm

Code Rood, het zou wat.

Vanonder mijn helm riep ik de heilige Sint Christoffel aan: ‘Nooit zal ik meer Code Rood negeren! Echt nooit meer! Chris, help me!’ Maar het was te laat. De wind had me vol te pakken. Ik wipte over de smalle, drassige berm en plonsde in de Raarhoekse sloot. Met een trage buiteling over het stuur ging ik kopje onder in het ijskoude water.

Het leek alsof ik de motor zo geparkeerd had, zo mooi stond hij rechtop, midden in het water. Een collega, die in de buurt woont (weg stoer imago) schoot me te hulp. Een gele auto van de gemeente Raalte stopte en samen hesen we de XT op de oever. Verderop bulderde de wind ondertussen een boom uit de grond.

‘Wat doe’j ok op det ding?’ vroeg de gemeenteman. Klotsend en klappertandend bleef ik een antwoord schuldig. Zesenzestig vrachtwagens van de weg geblazen, zo berichtte de krant de volgende dag. Die ene stronteigenwijze motorrijder hadden ze gelukkig gemist.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.