brett spoorwegen

Ik vond het een mooie klassieke vraag uit de tijd van statige spoorwegbeambten met petten en koperen manchetknopen. BlauwNet, NSR, Arriva, ProRail, Veolia. Boeien! We zijn allemaal van ‘De Spoorwegen’.

‘Jazeker’, antwoordde ik rekenend op een simpele vraag die ik al dagdromend kon beantwoorden. Een vergissing zo bleek. De vraag was omvangrijk en werd duidelijk articulerend en met een zekere statuur gesteld: ‘Ziet u. Ik ben komen reizen vanuit Borne met mijn vriendin. Heb zojuist uitgecheckt bij NS en wil nu naar Kampen. Echter mijn vriendin woont in Zwolle dus ik reis alleen verder. Hoe check ik nu weer in bij BlauwNet en haal tegelijkertijd de samenreis-korting van mijn chipkaart?’

Ik was op slag wakker. Ja, Brettje, daar stond je dan. Geboren in 1962, in het OV anno 2018. Samenreis-korting verwijderen? Ik had geen flauw idee. Mijn redding kwam in de vorm van een jongedame van Service & Veiligheid. Ze leek uit de luchtvaart te komen. Klantvriendelijk geboren. Fasten your seatbelts. Remind your together-travel-discount. ‘Dag mijnheer. Geeft u mij uw kaart maar even hoor.’ Bij een zuil verrichtten ze samen wat mysterieuze handelingen. ‘Zo! Eenvoudig toch? Goede reis verder met onze blauwe collega’s!’ Met een twinkelende lach gaf ze de kaart terug. En met een piepklein knipoogje gaf ze mij in één moeite het gevoel dat ik er weer enigszins bij hoorde.

Dat vond ik nog het aller knapste.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.