bouwbedrijf mensink mag huidige locatie opnieuw inrichten

Bouwbedrijf Mensink startte circa twintig jaar geleden als nevenfunctie van een agrarisch bedrijf op dezelfde locatie. De agrarische activiteiten zijn enkele jaren geleden beëindigd. Bouwbedrijf Mensink wil nu een meer professionele uitstraling en daarvoor is een bedrijfsbestemming benodigd. Daartoe heeft het bedrijf al een plan opgesteld. Dat betreft zowel de gebouwen als de terreininrichting en de inpassing in het landschap. Het plan van Mensink past vrijwel volledig in de mogelijkheden die de gemeente biedt aan vervolgfuncties in het buitengebied.

Overtollige bebouwing (voormalige varkensstallen) zal worden gesloopt en er komt een kleiner, kwalitatief hoogwaardiger bedrijfspand terug. Drie containers voor bouwafval zullen een halve meter in de grond worden gegraven. In combinatie met beplanting worden ze zo aan het oog onttrokken. “Per saldo wordt een aanzienlijke kwaliteitsverbetering gerealiseerd”, concludeert het college.

Beperkt
De gemeente heeft wel met bouwbedrijf Mensink overlegd over de toekomst van het bedrijf. Bij verdere uitbreiding gaat de voorkeur uit naar een verplaatsing naar een bedrijventerrein. De eigenaren verwachten echter geen uitbreidingsbehoefte. Vanuit de toekomstvisie van het bedrijf kiezen zij voor de bestaande locatie, wetende dat uitbreiding in de toekomst niet – of zeer beperkt – mogelijk is.

Bouwbedrijf Mensink zal nu een concept-wijzigingsplan aanleveren met een definitief inrichtingsplan, voorzien van een flora-, fauna- en bodemonderzoek. Vervolgens kan de planologische procedure worden gestart. Het plan is echter al redelijk gedetailleerd. Als het in die lijn wordt uitgewerkt, zal het dan ook zonder tussenkomst van het college ter inzage komen te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.