Home / archiefcentraal / bibliotheek salland organiseert evenementen tijdens nationale voorleesdagen

bibliotheek salland organiseert evenementen tijdens nationale voorleesdagen

Bijvoorbeeld in het boek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Dat is het Prentenboek van het Jaar 2018, uitgekozen door de jeugdboekenexperts van bibliotheken uit het hele land.

Onderstaand zijn alle activiteiten te vinden.

Voorstelling
Tijger is jarig is een (inter)actieve, muzikale, fantasierijke theatervoorstelling over een slapende tijger en een stel dieren die een feestje voorbereiden. Poppentheater De Kletskous speelt op zaterdag 20 januari in de Bibliotheek Olst een familievoorstelling om 11.00 uur. Op maandag 22 januari is de voorstelling te zien in de Bibliotheek Raalte, om 11.00 en 13.00 uur. Toegang voor alle voorstellingen: € 3,– per kind, 1 begeleider gratis. Kaartjes zijn vanaf dinsdag 16 januari te koop in de bibliotheek. Wacht niet te lang, want de hoeveelheid beschikbare plaatsen is beperkt.

Het Nationale Voorleesontbijt
Lekker samen de dag beginnen met een broodje en een prachtig verhaal, voorgelezen door een (on)bekende verteller. Dat is het Voorleesontbijt, elk jaar de start van de Voorleesdagen. Voorleesontbijten worden overal gehouden. Ook in de Bibliotheek, op de tijd van het wekelijkse Voorleesuurtje: op woensdag 24 januari om 10.00 uur in Heino en Olst, en op vrijdag 26 januari om 9.30 uur in Raalte.

Voorleessessies op de kinderdagopvang

Een aantal kinderopvanglocaties in Raalte krijgt tijdens de Voorleesdagen bezoek vanuit Landstede. Stagiairs van de opleiding Onderwijsassistent komen langs en lezen verhalen met de kinderen.

Lees ook

Nieuwe kledinglijn voor SC Lemele

LEMELE – SC Lemele voetbalt vanaf het komende seizoen in nieuwe clubkleding. De nieuwe lijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.