bewoners aan de rietgors in wijhe vegen hun straatje schoon

Wethouder Blind begon met iedereen een heel gelukkig, gezond en goed nieuwjaar toe te wensen. “En tegelijk spreek ik de wens uit voor een Mooi Schoon jaar, waarbij we de gemeente Olst-Wijhe vrij houden van zwerfvuil. Want daar waar het schoon is, is het prettiger spelen, wonen en werken. Dat wil toch iedereen”.

De wethouder legde uit waarom het belangrijk is om vuurwerkafval op te ruimen. Wanneer vuurwerkafval blijft liggen wordt dat ook zwerfvuil. Het gaat tussen de bestrating zitten, belandt in de bosjes of in het water. Dat is slecht voor de dieren, die worden daar ziek van. En het ziet er niet mooi uit. Daarom was een oproep gedaan aan alle inwoners om op 1 januari samen het vuurwerkafval op te vegen. Als beloning waren de aanmelders nieuwe bezems in het vooruitzicht gesteld. “Jullie buurt heeft zich als eerste spontaan aangemeld. Dat is geweldig. Jullie doen vanaf de eerste dag in het nieuwe jaar al mee om Olst-Wijhe schoon te houden. En jullie doen het samen. Een goed begin!” aldus de wethouder.
Hij overhandigde de nieuwe bezems aan de vrijwilligers.

De zakken met het opgeruimde vuurwerkafval stonden al klaar. Het vuurwerkafval werd eerst vochtig gemaakt en daarna in de speciale container verzameld en door ROVA gratis afgevoerd. Zo begon het nieuwe jaar aan de Rietgors Mooi Schoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.