bekeravontuur pec zwolle ten einde na kansloze avond in alkmaar

De beslissing in de wedstrijd viel zo’n tien minuten na rust. PEC-goalie Diederik Boer wilde uitkomen op een lange bal van AZ, twijfelde vervolgens en besloot uiteindelijk toch zijn doel uit te stormen. Wat volgde was een handsbal van de keeper buiten zijn strafschopgebied, waarop scheidsrechter Bas Nijhuis niets anders kon doen dan de rode kaart tonen.

Op het moment van de rode kaart gaf het scorebord in Alkmaar 2-1 aan, maar spannend was het na de fout van Boer geen moment meer. Oussama Idrissi tekende voor de 3-1 en het slotkakkoord was voor de man die ook de openingstreffer binnenwerkte: Wout Weghorst. Tussen de AZ-treffers door was het Wouter Marinus die de Zwolse treffer voor zijn rekening nam.

Na deze uitschakeling in het bekertoernooi kan de ploeg van John van ’t Schip zich volledig focussen op de competitie. De Blauwvingers mikken op Europees voetbal en de huidige vierde plaats zou voldoende zijn om mee te mogen doen aan de play-offs daarvoor. Zaterdag gaat PEC, zonder de geschorste Diederik Boer, op bezoek bij koploper PSV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.