Home / archiefcentraal / bekeravontuur pec zwolle ten einde na kansloze avond in alkmaar

PEC Zwolle ligt uit het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In Alkmaar was AZ woensdagavond veel te sterk voor de gehavende Zwollenaren. Zonder Bram van Polen, Mustafa Saymak en Ryan Thomas incasseerde PEC een 4-1 nederlaag.

bekeravontuur pec zwolle ten einde na kansloze avond in alkmaar

De beslissing in de wedstrijd viel zo’n tien minuten na rust. PEC-goalie Diederik Boer wilde uitkomen op een lange bal van AZ, twijfelde vervolgens en besloot uiteindelijk toch zijn doel uit te stormen. Wat volgde was een handsbal van de keeper buiten zijn strafschopgebied, waarop scheidsrechter Bas Nijhuis niets anders kon doen dan de rode kaart tonen.

Op het moment van de rode kaart gaf het scorebord in Alkmaar 2-1 aan, maar spannend was het na de fout van Boer geen moment meer. Oussama Idrissi tekende voor de 3-1 en het slotkakkoord was voor de man die ook de openingstreffer binnenwerkte: Wout Weghorst. Tussen de AZ-treffers door was het Wouter Marinus die de Zwolse treffer voor zijn rekening nam.

Na deze uitschakeling in het bekertoernooi kan de ploeg van John van ‘t Schip zich volledig focussen op de competitie. De Blauwvingers mikken op Europees voetbal en de huidige vierde plaats zou voldoende zijn om mee te mogen doen aan de play-offs daarvoor. Zaterdag gaat PEC, zonder de geschorste Diederik Boer, op bezoek bij koploper PSV.

Lees ook

Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.