wolf jaagt op schapen in luttenberg

Dat meldt RTV Oost.

Eigenaar Jan Kleine Toereers had zaterdag al een dood schaap in het land liggen, met wonden in de hals en aan de billen. Maar daar sloeg Kleine Toereers niet meteen op aan. Zondag werd het drama iets groter. Toen belde de buurman om te melden dat alle schapen waren uitgebroken. En dat er waarschijnlijk iets achter ze aan had gezeten, want er waren meerdere gewonde schapen.

Bij het weiland aangekomen trof Kleine Toereers een slagveld aan: “Vier gewonde schapen, met opnieuw wonden aan de hals en aan de billen. En de beesten waren helemaal van slag. Normaal lopen ze zo achter me aan, nu ben ik uren bezig geweest om ze weer bij elkaar te drijven.” Ook trof de Luttenberger, naast de vier gewonde dieren, wederom een dood dier aan. De hals is helemaal doorgebeten.

95% zeker
De kans dat het echt een wolf betreft, is vrij zeker. Kleine Toereers kreeg van Staatsbosbeheer te horen dat het voor 95 procent zeker een wolf is. Kleine Toereers: “Die hals- en kopbeten zijn typisch voor een wolf, zeggen de kenners. Wolven eten namelijk geen ingewanden, alleen vlees.”

Het gaat redelijk met de dieren, volgens de Luttenberger. Alleen het schaap met een nekwond is nog duf en afwezig: “Het zou me niet verbazen als die het alsnog niet overleeft.” Ook maandag was het weer raak. Aan de Schotweg zijn nog meer dode en gewonde schapen gevonden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.