topsport tijdens de b en l finale van de sallandse ruiterdagen

Maar toen om half zeven de bel klonk voor de eerste combinatie van de B finale, was het vele publiek direct weer in de ban van de wedstrijd.

B finale
parcours bleek lastig, er vielen geregeld balken en voor sommige paarden werd de spanning te groot en die weigerden zelfs. Het resultaat was dat er maar 11 combinaties foutloos wisten te blijven. Zij mochten zich opmaken voor de barrage. Alle combinaties gaven wat ze hadden, er bleven maar vier combinaties foutloos. Bo Oude Nijhuis won door bijna twee seconde sneller te finishen dan haar concurrenten. Bo wist de hele Sallandse Ruiterdagen zonder één springfout door te komen. Dat geldt ook voor de overige drie foutloze combinaties in de barrage, Irma Vos, Joukje Laarman en Selinda de Vries ook zij maakten in geen één parcours een fout.

L finale
Na de B finale kwamen de L ruiters aan de start. Eén van de deelneemsters was de winnares van de Klasse B van vorig jaar, Sylvia van der Horst. Zij bracht wederom het paard, up to win mee en liet in het eerste parcours zien dat ze ook dit jaar de Gouden Aar wel mee naar huis wilde nemen. Tijdens het eerste parcours bleven maar liefst 18 combinaties foutloos, wat een hele spannende barrage beloofde. Eline Slager, was vrijdag al drie keer eerder aan de start gekomen met haar paard Revel Lady (afstammeling van de hengst Concorde). Drie keer bleef zij zonder zichtbare problemen foutloos. Haar concurrenten waren eerder in de week gestart en hadden wellicht een voorsprong door de dagen rust. Revel Lady, liet zich echter van zijn beste kant zien en sprong tijdens de finale moeiteloos rond. De barrage leek ook geen probleem en met een tijd van 31.69 liet Eline Slager, de nummer twee Eva Geers achter zich. Sylvia van de Horst won een mooie derde plaats dit jaar.

Zaterdagavond feest
Zaterdag 30 december komen de M en Z/ZZ ruiters nog in actie tijdens de finale. U bent namens de Sallandse Ruiterdagen van harte welkom. Er is genoeg te zien en te doen voor iedereen. De entree is gratis en als je op tijd bent dan is er genoeg plek op de tribune of in de kantine. De eerste finale begint om half acht en de tweede finale begint om half tien.

Adres:
Manege Bartels
Boetelerveldweg 7
8106 RC Mariënheem
0572-357606

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.