teleurstelling bij pvda olst wijhe over mogelijk negeren ggd advies

Samen met de D66 fractie diende de PvdA deze week een amendement in om dergelijke adviezen bindend te maken voor Olst-Wijhe. Met de stemmen van het CDA, GB Olst-Wijhe, VVD en Olst-Wijhe Nieuw Liberaal tegen werd het amendement verworpen.

“Advies vragen aan de GGD en bij een negatieve uitkomst dit terzijde leggen, ik vind het nogal wat”, zo stelt Leber. “Volksgezondheid kan in onze ogen nooit van ondergeschikt belang zijn ook niet als er grote economische belangen mee gemoeid zijn. Dit valt echt niet uit te leggen. Een gezondheidsadvies mag je nooit en te nimmer negeren”.

De PvdA gaat bezien welke mogelijkheden er nog meer zijn om de gezondheidsadviezen een bepalend onderdeel te laten zijn bij het al dan niet verlenen van vergunningen op het gebied van de intensieve veehouderij. Dit temeer daar dit in andere provincies en gemeenten wél het geval is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.