syrieganger victor droste wil terug naar nederland en geeft zich aan bij het turkse leger

Dat meldt RTV Oost

Droste die zaterdag de mail heeft verstuurd wil graag terug naar Nederland om daar terecht te staan. Victor zou daarvoor door Turkije moeten reizen en wil daar graag toestemming voor krijgen. 

“Ik zweer bij Allah dat ik niet kom om de Turkse bevolking of haar leger kwaad te doen. Ik wil gewoon terug naar huis.” Droste hoopt dat het Turkse leger dit toestaat. 

De advocaat van Victor Droste heeft gehoord dat Victor zich wil aangeven, maar heeft zelf nog geen contact kunnen krijgen met zijn cliënt.

Ook pogingen van RTV Oost om Droste te bereiken stranden, terwijl hij in het verleden snel reageerde.

Vertrek naar Syrië
De voormalig postbode, die in maart 2013 naar Syrië vertrok, laat weten zich te distantiëren van Islamitische Staat (IS) en aanslagen in het westen en in andere landen. Sinds vorig jaar staat hij op de nationale terreurlijst.

Begin maart werd hij opgeroepen om voor de rechter ter verschijnen voor lidmaatschap van een terreurorganisatie. Hij gaf aan terug te willen keren naar Nederland om zichzelf te kunnen verdedigen. Tot januari 2018 krijgt hij de tijd om terug te keren naar Nederland, anders wordt hij bij verstek veroordeeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.