syrieganger victor droste uit heeten spoorloos verdwenen

Dat meldt RTV Oost.

Op 6 december bracht oud-PVV’er Arnoud van Doorn een mail naar buiten waarin Droste toestemming vraagt aan de Turkse regering om via dat land naar Nederland te reizen. Daar wilde hij zijn strafproces bijwonen. Droste zou op het moment van versturen van het bericht onderweg zijn van de Syrische stad Idlib naar de Turkse grens.

De advocaat van Victor Droste heeft zijn cliënt nog niet kunnen bereiken sinds de poging om Turkije te halen. Ook heeft hij van het Openbaar Ministerie nog niet begrepen dat Droste gearresteerd is in Turkije. Het ministerie van Justitie, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Turkse ambassade in Den Haag, het Turks consulaat in Deventer en de Nederlandse ambassade in Ankara willen, kunnen of mogen geen informatie geven over de zaak.

Niets vernomen
Ook Arnoud van Doorn, een voormalig PVV’er met wie Droste de plannen voor zijn overgave bij Turkije maakte, heeft sinds begin december niets van de 30-jarige Heetenaar vernomen.

Droste reisde in 2013 vanuit Nederland naar Syrië. Sinds december vorig jaar staat hij op de Nationale Terreurlijst. Begin maart werd hij opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Hij wordt verdacht van lidmaatschap van een terreurorganisatie. Hij gaf aan terug te willen keren naar Nederland om zichzelf te kunnen verdedigen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.