Home / archiefcentraal / sokkestoppers doen gooi naar wk kruiwagenpolonaise

sokkestoppers doen gooi naar wk kruiwagenpolonaise

“Het doel van deze ludieke polonaise is tweeledig. We willen een mooie kick off voor carnaval creëren voor de vereniging, wagenbouwers en overige carnavalisten uit Heino. Een mooie warming up, zeg maar. Dan is 1 januari een geschikte datum dachten we zo. Dan kunnen we meteen hier en daar het dorp vuurwerk vrijmaken,” grapt Emiel Willemsen.

“De bedoeling is dat we in ieder geval met 111 carnavalisten de route van de carnavalsoptocht gaan lopen en wel in polonaise met een heuse kruiwagen aan beide handen. De polonaise start bij Hartholt Olie en gaat via De Weerd, Grote Beukelaar, Vogelzang, Grote Bisschop, Brinkweg, Dorpsstraat, Canadastraat naar het finishpunt Bij Ne9eN,” vertelt Prins Emiel. De bonte stoet wordt begeleid door de prinsenwagen waar muziek en een lekkere koek en zopie aanwezig is voor de fanatieke deelnemers.

Prins Emiel roept alle liefhebbers van carnaval en in het bijzonder alle wagenbouwers en loopgroepen op om deel te nemen. “Start het jaar goed. Verkleed je zelf in een carnavalstenue en kom 1 januari om 13.11 uur met een kruiwagen naar het industrieterrein. Bij Ne9eN krijg je een lekkere versnapering aangeboden. Daar is het even wachten op de jury of het Wereldrecord kruiwagenpolonaise daadwerkelijk gehaald is.” Deze activiteit is een mooie warming up voor de Bonte Stoppers Gala op 27 januari.

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.