sloten en kanalen in salland en vechtdal klaar voor de winter

Het waterschap voert maaiwerkzaamheden uit om te voorkomen dat wateren dichtgroeien. Er moet voldoende water doorheen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.

Onderhoud van de wateren betekent dat waterplanten, riet, takken en vuil die de water aan- en afvoer belemmeren, worden verwijderd. Daarnaast worden zogeheten ‘duikers’ schoongemaakt. Dit zijn buizen die onder wegen of toegangsdammen lopen en zo watergangen met elkaar verbinden.

Baggerwerkzaamheden
Om watergangen voldoende op diepte te houden, voert het waterschap naast het maaiwerk ook baggerwerkzaamheden uit. Hiermee gaan medewerkers de komende maanden aan de slag. Tevens wordt onderhoud verricht aan gemalen en stuwen én worden waterbergingen aangepakt, zodat ze weer optimaal de wintermaanden ingaan.

In totaal heeft WDODelta de verantwoordelijkheid over 7.500 kilometer aan watergangen. Hiervan onderhoudt het zelf 4.500 kilometer. De overige 3.000 kilometer is in particulier bezit en moeten de eigenaren zelf onderhouden.

Bijzondere flora en fauna
Om rekening te houden met de Wet natuurbescherming worden tijdens de werkzaamheden bepaalde plekken ontzien. Het gaat dan bijvoorbeeld om locaties met bijzondere soorten flora, zoals kievitsbloemen en kruipend moerasscherm, en fauna, zoals bittervoorns, modderkruipers en diverse soorten vogels.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.