sallandse dammers boeken ruime zege

TDT schoot uit de startblokken, toen de Apeldoorner Hans van Hal via een openingscombinatie vrij vlot weer de schijven in het doosje kon opbergen. Hierna kon de Vroomshoper Hans Braakman profiteren dat zijn tegenstander het geheel liet afweten. Raaltenaar Ab Steenbergen kon vrolijk naar dam combineren, daarmee de tussenstand op 6-0 brengende.

Hierna stokte de scoringsdrift een beetje, daar Heetenaar Gerrit Visscher en de Steenwijker John Folkers niet verder konden komen dan remise (8-2). Colmschatenaar Jan Preuter verslikte zich en verloor zoveel materiaal dat hij zijn tegenstander de hand moest reiken ten teken van overgave. Olstenaar Rob Hendriks was goed op dreef en combineerde zijn opponent van het bord (10-4). Raaltenaar André Klein Tank zorgde via een voordelige remise voor het elfde punt.

Het slotakkoord van de Sallanders was weer geweldig. Raaltenaar Johan Bulstra berekende het allemaal precies en vloerde zo zijn niet zo zwakke tegenstander. Vroomshoper Hilco Braakman, de laatste tijd erg op dreef, deed zijn tegenstandster Maaike Noppers tenslotte via een trictracwinst in het stof bijten (15-5).

Op zaterdag 16 december is er de uitwedstrijd in Wageningen tegen het bepaald niet zwakke WSDV 3.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.