raalte natuurlijk vuurwerk verbieden

“Zelf neigen we naar maatregelen die er toe leiden dat er minder gewonden vallen, dat er minder vernield wordt, dat er minder milieuoverlast is. Dat bereik je wellicht met een verbod op knalvuurwerk, zodat alleen siervuurwerk overblijft. Dat kun je bereiken met afschieten alleen toestaan van 00.00 tot 01.00 tijdens de echte jaarwisseling. Misschien moet je vuurwerk gewoon helemaal verbieden en er een mooie vuurwerkshow voor aanbieden?

Raalte Natuurlijk is een partij die uiteraard zelf ook standpunten heeft, maar we willen voordat we definitief kiezen, zoveel mogelijk argumenten uit de samenleving halen. Dat kan het definitieve standpunt mee bepalen. Tot op heden horen we vooral voorstanders van vuurwerk. Is dat ook een meerderheid? Of maken ze het meeste lawaai. ‘Het is een traditie’ voert de boventoon in het debat. Maar dat is een onderbuikgevoel, dat pas je alleen maar toe als het je uitkomt.

Bij RTV Oost zei ik in het programma Achter de Schermen dat ik niet zeker weet of ik voor afschaffing ben. Een VVD’er uit Enschede en een CDA’er uit Hengelo wisten het echter wel: afschaffen leek hen verstandiger. Mij ook. Traditie is inderdaad het enige argument voor. Verder zijn er alleen maar nadelen te bedenken.

Of… We zijn heel benieuwd naar jullie mening. Zet het hieronder.

Namens Raalte Natuurlijk
Harrie Kiekebosch”

[poll id=222]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.