raalte natuurlijk vuurwerk daar willen we het in januari wel eens over hebben

“We kregen ook uitgebreidere antwoorden. Van Suzanne Funke bijvoorbeeld. ‘Voor 500 gewonden per jaar moeten ruim 17 miljoen mensen boeten?’ begint Suzanne haar mail aan Raalte Natuurlijk. Maar direct daarna nuanceert ze: ‘Toen ik 10 jaar was ging ik de straat op om 10 uur en ik kwam pas 22 uur weer thuis. En wat stak ik af, grondbloemen en jumping jacks. En zo af en toe een rotje. Het probleem is dat het nu steeds harder en groter moet en dat is waarom de hele discussie ontstaat.’

Suzanne wil graag haar kinderen meegeven dat vuurwerk afsteken iets leuks moet zijn, daarom is het ook maar 1 dag in het jaar! Niet gooien naar mens en dier en een veiligheidsbril op. Kortom: ze is tegen een vuurwerkverbod!

Wij van Raalte Natuurlijk merken dat we er onderling niet helemaal uit zijn wat we van vuurwerk vinden. Maar we bemerkten ook dat dat zeker geen argument moet zijn om het dan maar bij het oude te laten. Wij vinden vuurwerk veel te gevaarlijk voor het gros dat er mee loopt te klooien. Als er drank in het spel is, gruwelen we al helemaal van de denkbeelden van verminkte handen en weggeslagen ogen. De pest daarbij is dat de helft van de slachtoffers zelf het vuurwerk niet eens afstak. Van de andere kant is de viering van oud en nieuw wel een jaarlijkse mijlpaal. Dat met een oliebol en het heffen van het glas voorbij laten gaan, is ook weer zo wat.

Wij stellen voor dat we de komende jaarwisseling eens goed gaan kijken wat er allemaal gebeurt. Hoeveel gewonden Raalte gaat tellen, hoeveel er vernield is, hoe druk de politie die nacht is geweest, en dat we dan ergens in januari, februari de gesprekken weer oppakken. Kort na het vuurwerkevenement met al zijn ellende en heel ver weg van de volgende keer, dat lijkt ons de beste tijd om er eens goed over te praten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.