raalte natuurlijk koploper worden in circulair denken en doen

Wij van Raalte Natuurlijk bepleiten circulaire economie. Afval bestaat dan niet meer, want je hergebruikt alles. Maar afvalreductie is nog niet eens de belangrijkste drijfveer voorstander te zijn van circulair denken. Uiteindelijk móeten we als samenleving die kant op, dus laten we in Raalte maar vast beginnen 😉

Thomas Rau vertelde het in november al in het Hoftheater waar hij te gast was in het Salland Café: geef alle grondstoffen een paspoort, geef het een waarde en registreer precies waar het naar toe gaat. Industrieën gaan dan vanzelf hun producten zo fabriceren dat alles herbruikbaar wordt. Rau: ‘je koopt dan op een gegeven moment geen lampen en armaturen meer, maar je betaalt een ondernemer die er garant voor staat dat hij jouw pand verlicht. Je betaalt een vast bedrag, degene waar je die verlichting afneemt betaalt de lamp, de armatuur én de stroom.’

Als je zo denkt als ondernemer ben je in de toekomst spekkoper. Want daar gaat het in de toekomst naar toe. Afval is namelijk een probleem en bouwstoffen zijn eindig.

Raalte Natuurlijk zou het fantastisch vinden als Raalte voorloper wordt op het gebied van circulair doen en denken. We dagen ondernemers uit die handschoen op te pakken. En we vinden dat de gemeente daar financieel aan bij zou moeten dragen. Want als het je lukt als gemeente op dit gebied voorloper te worden, trekt dat andere ondernemers aan.

Lees hier meer over circulaire economie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.