raalte natuurlijk de oprichters over hun drijfveer

Hieronder de drijfveer van de vier oprichters van de partij. Zij doen meteen een oproep aan iedereen in Raalte die interesse heeft mee te doen. Er is nog geen verkiezingslijst, nog geen lijsttrekker. Maar je kunt ook meedoen en –denken op de achtergrond, zonder dat het je dus veel tijd kost. Wil jij ook actief worden voor Raalte Natuurlijk? Laat dat dan weten via raaltenatuurlijk@gmail.com.

Harrie Kiekebosch: Ik ben sinds de jaren 80 als journalist actief geweest in Raalte. Sinds kort niet meer, wat me de ruimte geeft vanuit de politiek iets te doen voor de samenleving. Wat me al die jaren opviel, is dat het in de raadszaal heel vaak niet gaat over de dingen die de burger bezighoudt en dat er vergaderd wordt op een manier waar je niet vrolijk van wordt. Eerder schreef ik daarover. Ik hoop er straks van binnenuit iets aan te kunnen doen.

Rob Poelman: Raalte kan wel een wat groenere stem gebruiken in de raadszaal. De zittende politiek gaat Raalte niet positief veranderen, ben ik bang. Ik kies daarom voor verandering, dat is vooruitgang. Na 21 maart willen we daarmee van start. Je zult ons als raadslid niet eens in de vier jaar horen, we zijn namelijk áltijd jullie vertegenwoordiger. Kansen en mogelijkheden mogen nimmer ingebonden worden in partijpolitiek en starheid. Raalte Natuurlijk is ongebonden maar wel verbindend.

Mia Nijland: Ik wil niet alleen beroepsmatig maar ook via deze weg bijdragen aan een mooi leven voor ‘zorgintensieve’ kinderen en jongeren. Een leven met eigen invloed, waarin ze erbij horen, goede leermogelijkheden krijgen en liefdevolle ondersteuning op maat. Natuurlijk zijn de mensen om hen heen net zo belangrijk.

Agnes Heethaar: Mijn drive om mee te doen met de politieke partij Raalte Natuurlijk is om onze eigen leefomgeving en samenleving in te gaan richten vanuit natuurlijke principes voor een duurzame toekomst. Dat betekent een gezonde bodem, schone lucht, schoon water, gezond voedsel, dierenwelzijn, verbonden samenleving vanuit de menselijk maat en handel op basis van Fair Trade en circulaire economie.

Wil jij ook actief worden voor Raalte Natuurlijk? Laat dat dan weten via raaltenatuurlijk@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.