raalte begint 2018 met schoonmaakactie

Het is belangrijk om de vuurwerkresten snel op te ruimen. Vuurwerk dat op straat blijft liggen belandt als zwerfvuil in de natuur en zwerft hier tijdenlang rond. Dit ontsiert het straatbeeld, maar is ook schadelijk voor planten en dieren. Ook zijn er altijd kinderen op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en proberen dit opnieuw af te steken. Een risico. Door vuurwerkafval op te ruimen zorgt u voor een schone en veilige buurt.

Ook dit keer kan het vuurwerkafval weer gratis worden ingeleverd en wel op dinsdag 2 januari. Dan doet de vuurwerkkaravaan weer alle kernen van de gemeente Raalte aan. Op een centrale plek in iedere kern staat de karavaan volgens bijgaand schema. Hier kunnen de restanten van de jaarwisselingen worden ingeleverd.

Prijs
Jongeren tot 17 jaar kunnen zelfs een prijs winnen met het vuurwerkvegen. Wil je meedoen voor één van de drie prijzen? Laat dan je naam achter bij bus van de vuurwerkkaravaan. In het nieuwe jaar maakt wethouder Frank Niens de winnaar bekend.

De campagne wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, dat gemeente Raalte samen met 17 andere ROVA-gemeenten voert. Het doel is voorkoming en bestrijding van zwerfvuil. Voor meer informatie kijk op staging2.mooi-schoon.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.