Home / archiefcentraal / pvda raalte heeft nieuwe kandidatenlijst en verkiezingsprogramma rond

pvda raalte heeft nieuwe kandidatenlijst en verkiezingsprogramma rond

Het nieuwe verkiezingsprogramma van de PvdA Raalte heeft als ondertitel Positief, Creatief en Faciliteren. “Raalte ontwerpt en realiseert zijn eigen toekomst!”, laat de partij weten. “De mooiste plannen komen uit de samenleving. De gemeente heeft een belangrijke faciliterende rol om die mooie plannen succesvol tot uitvoering te brengen. De burgers staan centraal; bestuur en organisatie worden omgevormd tot een dienstbare, faciliterende overheid.”

De gemeente heeft volgens PvdA Raalte ook een belangrijke zorgende en regisserende taak. “Als mensen een vangnet of trampoline nodig hebben, is dat ook een grote zorg voor de gemeente. Werk, veiligheid, gezondheid en inkomen zijn belangrijk voor geluk, dus voor alle mensen. Gelukkige burgers, daar gaat het de PvdA om en de gemeente draagt daar actief aan bij, waar mogelijk en waar wenselijk. Met elkaar beslissen we hierover, wij, de burgers, zijn aan zet.”

Burgemeester en wethouders zijn daarom verplicht om initiatieven van burgers en bedrijven te ondersteunen en te realiseren, zo meent PvdA Raalte. Initiatieven uit de samenleving worden actief omgezet in beleid en praktijk. Voor de PvdA zijn daarbij de sociaaldemocratische waarden leidend. “Ambtenaren op pad, in navolging van de Raad op pad, om ideeën op te doen en te luisteren naar wat er bij burgers leeft, om ze daarna in gezamenlijkheid tot uitvoering te brengen.”

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.