prima thuis en gemeente dalfsen gaan voor duurzame woningen in lemelerveld

De gemeente Dalfsen heeft een grote ambitie op het gebied van duurzaamheid en zoekt daarbij partners die kunnen meedenken en –doen. Voor de realisatie van tien energiezuinige starterswoningen in Lemelerveld vonden zij een eensgezinde partner in het bedrijf Prima Thuis uit Lemelerveld. Hoewel het bedrijf pas net bestaat, hebben Michel Koenjer en Guido Hulsman een behoorlijke staat van dienst in de (duurzame) bouw en installatietechniek.

In de wijk Nieuwe Landen ll staan enkel duurzame woningen die geen gebruik maken van gas. De tien woningen aan de Marke zijn standaard voorzien van zonnepanelen op het dak die energie opwekken. Er is bovendien in het ontwerp rekening mee gehouden dat er extra zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden, zodat zelfs energieneutraal wonen mogelijk wordt. Een energiezuinige ventilatiewarmtepomp zorgt voor de verwarming van de leefruimtes en het douchewater en met een energiezuinig ventilatiesysteem is het leefklimaat optimaal.

Voorbeeldproject
De gemeente Dalfsen is blij met dit initiatief en ziet het als voorbeeldproject. Wethouder Schuurman: “We vinden het mooi dat twee lokale ondernemers dit initiatief hebben genomen en hun nek uit steken. De slogan ‘Nieuwe Landen II, duurzame wijk voor en door Lemelerveld’ wordt ook hier heel concreet gemaakt.”

In de gemeentelijke woonvisie is als doel gesteld dat er meer starterswoningen worden gebouwd in de prijscategorie rond de €140.000. Schuurman: “Op de bestaande woningmarkt is op dit moment weinig tot geen aanbod van starterswoningen met dit prijsniveau. Het biedt kansen voor jongeren om in Lemelerveld te blijven wonen of na hun studie op kamers weer in Lemelerveld te gaan wonen. We willen jongeren graag binden aan het dorp. Het komt de leefbaarheid ten goede. Ook laten we zien dat gasloos bouwen ook voor starters een prima optie kan zijn.”

Starters
Deze tien woningen zijn specifiek bedoeld voor starters op de woningmarkt. Daarvoor geldt dat de koper(s) een (gezamenlijke) bruto jaarinkomen hebben van maximaal €40.000. Deze eigentijdse woningen zijn goed betaalbaar voor deze categorie. De prijs voor een tussenwoning is €143.000 V.O.N. en vanaf € 152.000 V.O.N. zijn er hoekwoningen beschikbaar.

Het informatiepakket voor deze nieuwbouwwoningen kunt u aanvragen door een mail te sturen aan info@prima-thuis.nl. U wordt dan ook automatisch op de hoogte gehouden van de inschrijvingsavond en kaveluitgifte systeem volgens de gemeente Dalfsen, medio februari 2018.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.