pleidooi voor n35 bij tweede kamerleden

De heren willen als regionale politici bereikbaar en benaderbaar zijn voor de kiezers en houden om de zes weken zo’n spreekuur bij Herberg de Klomp. Tomson, die naast PB-er in Laag Zuthem ook woordvoerder is voor plaatselijkbelang Heino, Mariënheem en Haarle, zette de problemen kort en duidelijk uiteen met behulp van drie sheets, soms aangevuld door andere aanwezigen.

Tomson: “Voor de korte termijn willen we aandacht voor het ‘postzegelbeleid’ van Rijkswaterstaat, waarbij de veiligheid en doorstroming op de N35 voorop staat en de veiligheid op het omliggende wegennet niet of niet voldoende wordt meegenomen.” Verder noemde hij het onverteerbaar dat het knooppunt Hagenweg niet op de lijst van RWS staat. “Voor de langere termijn willen we de N35 op de Mirt-lijst (Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport).”

Tomson noemt RWS een onbetrouwbare partner. Volgens hem worden er toezeggingen gedaan, maar komt er niks. Hij haalt het voorbeeld aan dat hij begin oktober namens de PB’s om gegevens heeft gevraagd over de invloeden van voorliggende maatregelen op het omringende wegennet. “Het is maar een voorbeeld, maar hoe moeten wij als Plaatselijke belangen nu mensen vertegenwoordigen, als wij niet weten waar het over gaat?” Ook benoemt Tomson het probleem van Mariënheem en Haarle, waar PB’s en belanghebbenden alternatieve plannen hebben gemaakt waar de bevolking wel achterstaat, maar RWS niks mee doet en steeds maar roept dat er geen geld is. Tegelijkertijd is niet inzichtelijk hoeveel de verschillende opties dan kosten.

“Iedereen begrijpt dat we voor de korteretermijn geen Rolls-Royce kunnen krijgen, dat vragen we ook niet”, aldus Tomson. “We vragen een Fiat Panda met airbag. Een klein beetje meer veiligheid voor ons en onze kinderen. De datum van 20 december die er nu staat voor het zogenaamde bestuursakkoord (wanneer de gemeenten Dalfsen, Raalte en Hellendoorn moeten instemmen met de plannen van RWS) moet van tafel. Eerst de plannen in Mariënheem en Haarle doorrekenen, kijken naar de Ganzenpan en dan pas beslissen.”

Van de kamerleden verwacht Tomson dat zij daar op inzetten en zorgen voor meer geld, want die airbag zal ergens van betaald moeten worden. Von Martels en Azmani begrepen het probleem en zullen maandag, als de Mirt-lijst in het Haagse besproken wordt, de problemen duidelijk naar voren brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.