pastoor brummelaar marienheem overleden

Van 13 januari 1984 tot 15 april 1991 was pastoor Brummelaar actief in de parochie van Raalte-Mariënheem. Velen zullen hem herinneren als een innemende man, die midden in de gemeenschap stond en veel voor elkaar kreeg. Diverse vernieuwingen in de kerk kwamen van zijn hand, denk aan de nieuwe kruisweg staties en de verplaatsing van het kerkorgel naar het priesterkoor voor in de kerk. Daarnaast was hij ook te porren voor verschillende activiteiten waar het dorp Mariënheem er vele van heeft.

Bijvoorbeeld de kamelenrace tijdens het midzomerfeest van 1987, die hij glansrijk won. Volgens het krantenartikel uit die tijd verklaarde hij zijn overwinning als volgt: Als pastoor zegen ik iedereen, maar mezelf het meest, vandaar deze overwinning. Mariënheem en hij haalden met deze unieke race zelfs het nieuws in de Telegraaf.

Ook bij de opening van de allereerste dokterspraktijk liet de pastoor zich van zijn ludieke kant zien. De openingshandeling werd verricht door dokter Jan Smeekens, die het verband doorknipte, waar Pastoor Brummelaar in gewikkeld was. Zijn laatste eucharistieviering in het dorp was een speciale viering. Namelijk de viering van het 75 jarig bestaan van Mariënheem. Een bijzonder afscheid van een bijzondere pastoor.

Wij wensen Zr. Margaret en zijn naaste familie veel sterkte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.