pas over maand duidelijkheid over wolf luttenberg

Dat meldt RTV Oost.

Staatsbosbeheer en ook boeren gaan er – vooral gezien de aard van de verwondingen en de aangetroffen sporen – vanuit dat dit het werk is van een wolf. Dna-onderzoek moet dit echter definitief bevestigen.

Aanvankelijk leek het erop dat de resultaten eind deze week binnen zouden zijn, maar volgens onderzoeker Hugh Jansman van Wageningen Universiteit & Research (WUR) duurt dit nog zeker enkele weken. “Van de gewonde schapen zijn met wattenstaafjes speekselresten afgenomen. Die monsters liggen nog bij mij thuis in de koelkast.

Het protocol schrijft voor dat we eerst groen licht van de autoriteiten moeten hebben om onderzoek te mogen verrichten. Zodra dat er is, duurt het vervolgens nog minstens twee weken voor de uitslag er is. Met het oog ook op de feestdagen ga ik er vanuit dat er pas eind januari uitsluitsel is of dit het werk is van een wolf.”

Overigens werd er half november bij Kloosterhaar nog een wolf doodgereden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.