Home / archiefcentraal / opinie inzameling oud papier in olst wijhe

opinie inzameling oud papier in olst wijhe

Tot heden wordt het oud papier door de scholen en verenigingen opgehaald. Dat loopt goed en daarom moet het zo blijven. Veel scholen spekken daardoor extra de kas. Voor verenigingen, zoals de ‘Olster Harmonie’ is de opbrengst onontbeerlijk voor hun voortbestaan. Bovendien versterkt het de gemeenschapszin.

Samen papier ophalen
De overheid hoeft ook niet alles voor de burger te regelen. Burgerparticipatie en eigen initiatief moeten mogelijk zijn. Als je dit bij de burger weg haalt, dan gaat men achterover leunen en wordt men lui. Er moet een evenwicht zijn tussen overheidstaken en burgerparticipatie. Gedwongen door de laatste crisis en overheidsbezuinigingen is de burger meer gaan doen en spreekt men van ‘civil society’. Het ophalen van oud papier door de gemeente zou dan een stap terug zijn.

Politici, die dat niet aanvoelen, missen een politieke antenne!

Hoe meer draagvlak je bij de burger ontwikkelt, des te beter is het voor de scheiding van afval.

René Kral

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.