opinie alexander alexander

In plaats van de onderbuik laat ik persoonlijk liever mijn hersenen, voor zover aanwezig, mijn visie bepalen. Feit is dat we nu veroordeeld zijn tot al weer het derde kabinet Rutte.

Tijdens de bankencrisis in 2007- 2008 kwam het toenmalig kabinet Rutte op het lumineuze idee om te gaan morrelen aan de hypotheekrenteaftrek, wat tot ineenstorting van de onroerendgoedprijzen leidde, waardoor voor vele mensen de waarde zakte onder de erop rustende hypotheek, met problemen met hun banken tot gevolg en vaak tot executie werden gedwongen. De bouwbranche kreeg hierdoor gigantische klappen en ook de aanverwante bedrijven zoals woninginrichters, tuinlieden, installateurs, schilders enz. kwamen in de problemen en duizenden bedrijven en ZZPers gingen over de kop, waardoor het land in een diepe recessie kwam, veel dieper dan de ons omringende landen. België had in deze periode 1 ½ jaar geen regering en had (daarom?) vrijwel geen recessie en zeker geen verstorende maatregelen.

En ja Alexander, voor deze kleinere bedrijven en ZZPers zijn er, in tegenstelling tot voor werknemers, geen vangnetten. Wanneer deze slachtoffers niet snel aan het werk kunnen moeten ze hun eventueel vermogen en eigen huis eerst opeten voordat ze uitvreter mogen worden en een Bijstandsuitkering kunnen aanvragen. Ik denk dat in deze groepen best veel voormalige VVD’ers zitten dus mijn dringend advies is om je toch eens in deze problematiek te verdiepen, Alexander.

Niet door regeringsmaatregelen om de binnenlandse economie te stimuleren maar door de exporterende Nederlandse bedrijven, EU is zo slecht nog niet, Alexander, kwam Nederland uit de recessie en ging en gaat de economiegroei nu iets sneller dan die van de omringende landen omdat wij van veel dieper moesten komen.

Maar met de nieuwe plannen worden weer de uitvreters gepakt: Inkomstenbelastingverlaging alleen voor de werkenden. Wel een verhoging van het lage BTW tarief met 15%. Dit treft de uitvreters weer het meest omdat deze zo weinig te besteden hebben dat zij alleen maar artikelen kunnen kopen als voeding etc., die onder het lage tarief vielen. Aan het kopen van luxe artikelen komen zij vrijwel niet toe. Als dat toch noodzakelijk is moeten ze lenen…tegen 14%…

Alexander, ik hoop dat deze uiteenzetting je in staat stelt je vriend Mark uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Zodat wij niet meer hoeven te horen hoe goed zijn vorige regeringen het wel gedaan hebben. De huizenprijzen liggen ondertussen al weer hoger dan voor de crisis dus alle persoonlijke ellende van de afgelopen jaren is nog voor niets geweest ook.

Volgens mij is het enige waarop de VVD zich kan beroemen over hun laatste regeerperiodes het ontstaan van de Voedselbanken!

Kees Huls

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.