omwonende terrein hutten krijgt 4 700 euro uit coulance

De gemeente Raalte had met betrekking tot eventuele planschades een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Explorius in Rijssen. Explorius zou zorg dragen voor eventuele schadevergoedingen. De gemeente besloot in eerste instantie om aan de omwonende een planschadevergoeding toe te kennen van 4.700 euro. Daarna diende Explorius een bezwaarschrift in. Na advies van de commissie bezwaarschriften besloot de gemeente om haar eerdere besluit te herroepen.

Niettemin heeft de gemeente besloten om toch 4.700 euro uit te keren aan de omwonende. Dit omdat eerder de verwachting was gewekt dat de omwonende wel planschadevergoeding zou krijgen. Op dat moment gold nog de regel dat de eerste 2 procent waardevermindering van de woning voor de rekening van de eigenaar komt. Gedurende de bezwaarprocedure kwam dat percentage door landelijke precedentwerking echter op 5 procent, waarna de omwonende achter het net viste.

De gemeente benadrukt dan ook dat de 4.700 euro dus geen planschadevergoeding betreft, maar een tegemoetkoming uit coulance. Het bedrag wordt nog vermeerderd met de wettelijke rente en bovendien krijgt de omwonende 300 euro terug voor betaalde leges. Explorius krijgt 990 euro voor gemaakte proceskosten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.