olster anton pieckspektakel in teken van de nieuwe tijd

De inwoners van het kleine dorp Olst werden rond 1900 geconfronteerd tal van nieuwe ontwikkelingen: elektriciteit, de komst van de auto en de fiets en cinematografie. Niet iedereen verwelkomde al die veranderingen. Sommigen waren bang of vreesden voor hun baan (zoals de lantaarnopsteker en de fabrieksarbeiders van Olba), anderen omarmden de nieuwe technieken

Het Anton Pieckspektakel begint om 16.00 uur met de overdracht van de ambtsketen van burgemeester Ton Strien aan de burgemeester van Olst begin 1900. Verder zorgt een groep van circa veertig toneelspelers voor diverse acts. En zijn op diverse locaties allerlei leuke activiteiten en kramen. Daarnaast zijn de winkels van de Olster ondernemers geopend tot 20.00 uur en zijn er optredens van onder andere het wereldkoor Kanto Mondo, OSV en Stichting Muziekonderwijs Olst-Wijhe.

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals stokbrood en wafels bakken. Ook vertelt Julia Bongers een kerstverhaal en tekent Gerda van Dieren portretten. De kerststal met bijbehorend kerstspel wordt verzorgd door kinderboerderij De Vijverhof in samenwerking met leden van toneelvereniging Herman Heijermans. Ook dit jaar komt de meest sfeervolle kraam of etalage in aanmerking voor de Ondernemersprijs, die om 20.00 uur wordt uitgereikt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.