nieuw wereld koor in wijhe

Ze startte haar andere twee koren drie jaar geleden op en het loopt goed. “Ik had nooit gedacht dat er zoveel belangstelling zou zijn. Mijn koor in Olst telt 29 leden en in Diepenveen zijn er maar liefst 45 leden. Ik weet dat er in Wijhe al heel veel gezongen wordt in verschillende koren, maar ik denk dat er ook mensen zijn die liever overdag naar koor gaan.”

Swingend
Ook het repertoire van dit nieuwe koor zal anders zijn dan er tot nu toe in Wijhe klinkt. Een wereldkoor zingt liederen van over de hele wereld. Dit kan zijn Rusland, Afrika, Frankrijk, Zweden, de Balkan, enzovoort. Dat maakt dat de liederen steeds heel verschillend zijn, de ene is swingend, de andere melancholisch, ingetogen of juist weer heel vrolijk. Nooit te moeilijk maar altijd mooi. Dat maakt dat het koor geschikt is voor beginnende zangers maar ook voor mensen met meer koor/zangervaring.

Magisch
Voor Ruurdtje van den Berg is samen zingen iets magisch. “Bij samenzang met verschillende partijen geldt 1+1=3 en soms wel 10. Soms sta ik met kippenvel voor het koor of barst het koor na het lied spontaan in klappen uit! Daarom vind ik a capella zingen het allermooist, dan hoor je het samenvoegen van de verschillende stemgroepen het allerbest”. Samen zingen brengt ook veel verbondenheid. Eén van haar huidige koorleden is bij haar Olster koor gekomen omdat ze zag dat de koorleden na de repetitie altijd zo vrolijk weer naar buiten kwamen. “De liederen, maar zeker ook Ruurdtje zelf, brengen veel sfeer en plezier. Maar ze dirigeert ook met strakke hand, hoor, ze tilt ons vaak boven onszelf uit ”, aldus koorlid Willy Boogaard.

Oefenmoment
Het Wijhese Wereldkoor zal dus overdag gaan repeteren, waarschijnlijk op woensdagochtenden of vrijdagochtenden. Het precieze oefenmoment is nog niet helemaal bekend. Ook is Ruurdtje nog op zoek naar een geschikte locatie. Dat zal in ieder geval ergens in het centrum van Wijhe zijn. Tips zijn welkom. Voor meer informatie: wereldlied.olst@gmail.com  of 0570-595164.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.