natuurbericht petje af

De auto mag op de oprit van het huisje aan de dijk staan. Het begint al goed. Een havik word achternagezeten, zeg maar gepest, door een kraai. In de verte grazen wel honderd ganzen. Zo te zien aan de witte tekening op de kop en de lichtgrijze onderzijde zijn het brandganzen en een twintigtal grauwe ganzen. Helemaal in het midden waggelt een dik wit exemplaar.

Het wassende water van de IJssel perst zich door de duiker onder het landweggetje. Nog even en alles staat hier onder water. Dan komt uit de singel een prooidragend torenvalkje. Ook dit mannetje word achtervolgd. Een buizerd probeert goedkoop aan de kost te komen. Tegelijk gaan alle ganzen op de wieken. De tamme witte dikzak blijft alleen achter. De startbaan is lang genoeg maar het beest kwam niet van de grond. Het waarschijnlijk ontsnapte exemplaar gaat in het wild een moeilijke tijd tegemoet.

Ik ben weer terug bij het huisje aan de dijk en kruip achter het stuur. Een paar kinderen groeten en lopen de dijk op. Ik start de auto en zet de kachel op z’n hoogst. Van verbazing doe ik het raampje open. Zie ik het goed? Deze jongelui ruimen de rommel van een ander op. Chapeau, wat een kanjers! Petje af!!!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.