Home / archiefcentraal / natuurbericht petje af

natuurbericht petje af

De auto mag op de oprit van het huisje aan de dijk staan. Het begint al goed. Een havik word achternagezeten, zeg maar gepest, door een kraai. In de verte grazen wel honderd ganzen. Zo te zien aan de witte tekening op de kop en de lichtgrijze onderzijde zijn het brandganzen en een twintigtal grauwe ganzen. Helemaal in het midden waggelt een dik wit exemplaar.

Het wassende water van de IJssel perst zich door de duiker onder het landweggetje. Nog even en alles staat hier onder water. Dan komt uit de singel een prooidragend torenvalkje. Ook dit mannetje word achtervolgd. Een buizerd probeert goedkoop aan de kost te komen. Tegelijk gaan alle ganzen op de wieken. De tamme witte dikzak blijft alleen achter. De startbaan is lang genoeg maar het beest kwam niet van de grond. Het waarschijnlijk ontsnapte exemplaar gaat in het wild een moeilijke tijd tegemoet.

Ik ben weer terug bij het huisje aan de dijk en kruip achter het stuur. Een paar kinderen groeten en lopen de dijk op. Ik start de auto en zet de kachel op z’n hoogst. Van verbazing doe ik het raampje open. Zie ik het goed? Deze jongelui ruimen de rommel van een ander op. Chapeau, wat een kanjers! Petje af!!!

Lees ook

Rick Evers: DSCIM4984 of DSCIM4985

Ons kleine mannetje was jarig. Het ene moment heb je een baby in je armen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.