Home / archiefcentraal / minister houdt vast aan lelystad airport hoogoverijssel spreekt van blamage

minister houdt vast aan lelystad airport hoogoverijssel spreekt van blamage

Dat meldt RTV Oost.

“Wij hadden gehoopt dat er een duidelijk signaal zou zijn, dat men openstaat voor het herstellen van vertrouwen. Daarvan heeft een bewonersdelegatie gezegd ‘dat kan alleen maar als je eerst een herindeling luchtruim doet en in één keer de vliegroutes hoog inplant'”, reageert Adegeest tegenover de regionale omroep.

“Dat is een eenduidig advies geweest in een rapport waar ze zelf om heeft gevraagd en dat heeft ze ook in ontvangst genomen. En dat legt ze nu weer naast zich neer. Als je het vertrouwen wil herstellen, moet je daaraan vasthouden”, zegt Adegeest sarcastisch.

Dinsdag liet de Nationale Ombudsman weten dat burgers in het dossier Lelystad Airport niet serieus genomen worden. “Wat de Nationale Ombudsman zegt, is exact hoe de situatie is. Dat werd gisteren weer bevestigd.” Volgens Adegeest telt alleen het belang van Schiphol. “Er is één belang dat telt, dat is dat van Schiphol. En dat wordt verwoord via het ministerie door de minister in de Kamer.”

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.