midzomerfeest onderzoekt verhuizing naar het dorp

Wat ging er aan vooraf
Enkele jaren geleden hadden we in Nederland het hoogtepunt van de crisis, ook Salland en Mariënheem ontkwamen daar niet aan. Mede doordat er een ander uitgavepatroon van jongeren en een terugloop in het aantal vrijwilligers werd geconstateerd, is besloten om te verhuizen naar Manege Bartels. Hoewel deze locatie ‘buiten het dorp’ lag, gaf dit wel de mogelijkheid veranderingen het hoofd te bieden. Omdat vanuit de dorpsbewoners de opvatting, na enkele jaren, nog steeds heerst dat het Midzomerfeest ‘in het dorp’ hoort, is besloten om te onderzoeken of een terugkeer mogelijk is.

Brainstormsessies
Om de meningen van de dorpsbewoners te peilen, is besloten om een brainstormsessie te organiseren. Tijdens de eerste brainstormsessie kwam duidelijk naar voren dat het gewenst is om het feest in het dorp te organiseren. Behalve mogelijke locaties werden er nog meer tips aangereikt, het bestuur van het Midzomerfeest heeft deze locaties en tips geëvalueerd en heeft een nieuw voorstel gepresenteerd tijdens een tweede brainstormsessie. Het voorstel werd tijdens de tweede brainstormsessie door de 40 aanwezigen in grote lijnen positief ontvangen.

Locaties
Tijdens de eerste brainstormsessie werden een aantal locaties aangedragen als mogelijke optie voor het evenemententerrein, deze locaties varieerden van parkeerplaatsen tot weilanden. Uit deze opties werd een weiland (gemeentegrond) naast De Essenbree gekozen tot voorkeurslocatie. Het bestuur van de stichting gaat een nieuw plan, gebaseerd op deze locatie, uitwerken. Wanneer een en ander concreet is, wordt meer informatie naar buiten gebracht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.