mbi terrein in raalte begonnen met de sloop

Dat meldt RTV Oost

Lees ook “Stöppelkaters met Voedselbank naar MBI-terrein”

Een kleine acht jaar geleden heeft de provincie besloten dat het terein moest worden vernieuwd. Echter duurde het langer dan verwacht voor er een nieuw bestemmingsplan op tafel lag. De locatie lag midden in een bedrijventerrein en was daardoor niet aantrekkelijk voor veel ondernemers. Ook werd er asbest in het gebouw gevonden en bleek de grond vervuild te zijn.

Overwinning
Voor velen was het braakliggend terrein met de betonfabriek een doorn in het oog. Han Wiendels, directeur van De Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel, ziet het begin van de sloop als een overwinning.

Maar kunstenaar, oud-medewerker van de betonfabriek en ‘beheerder’ van het fabrieksterrein Henk Zielman is er verdrietig om: “Tuurlijk doet dat pijn, elke centimeter ken ik hier. Het wordt iets van jezelf”.

Carnavalsvereniging
Wanneer het gebouw over twee weken helemaal gesloopt is, komt er een carnavalsvereniging en een voedselbank. De gemeente hoopt op de komst van andere bedrijven die een binding met de regio hebben.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.