lemele sluit 2017 af met puike zege

Het leek of heel Marle was leeggelopen om de locale voetbalhelden te steunen op Zandeinde. Veel trouwer vind je ze niet. Op deze laatste speeldag van 2017 zat er geen opsteker in voor de supporters uit het dorpje met de beste pizzeria van Overijssel, wat zeg ik, misschien wel heel Oost-Nederland. Lemele was bij de les en van meet af aan de bepalende ploeg. Op het veld en langs het veld. Waar Johan Reimink een stek uitzocht in de dug-out en pas bij het rustsignaal in de benen kwam, had zijn evenknie Werner Pluim amper zit in de kont en, zijn team continu verbaal coachend. Dit was eigenlijk ook het wedstrijdbeeld. MVV ’69, wat niet staat voor Marle Verliest Vaak, dat is niet goed, maar het klopt wel, maar Marlese Voetbal Vereniging met toegevoegd het jaar van oprichting, leunde achterover en was aan het overleven. De thuisclub viel aan en zat er verrekte kort op. Hadden we hem al genoemd? Nog niet, maar o, o, o, wat speelde Remon Kleinlugtenbeld een prima pot.

De 1-0 na bijna een half uurtje ballen mag ingelijst worden hoor. Niets teveel gezegd. Kappen, kijken, nog een keer kappen en boem, doelman Ring mag vissen. Even later blijkt dat de maestro de vetertjes goed heeft aangesjord. De corner van zijn voet koerst met microprecisie richting de plaat van Steven Warmelink, die hoeft de Derby Star alleen maar tegen de plaat te laten ketsen om zowel zijn ouwe heer als zijn telg te laten glimmen van trots. En terwijl het wolkendek dichttrekt en koning Winter op de achtergrond begint te lekken en grommen lanceert Kleinlugtenbeld weer een streep van zijn sensitieve rechter. Goaltjesdief Yoran Bakhuis is nu de bomber. 3-0 halverwege. Wat een weelde. En geen stuiver op af te dingen. “Marle is geen beste ploeg”, hoorde je tijdens de pauze. Nee, geen hoogvlieger, maar dat laat onverlet dat Lemele gretig was, vorm toonde en lekker liep te ballen. Trainer Pluim krijgt er zichtbaar voetbal in en moet, desnoods met het mes op de keel, bijtekenen. De oefenmeester uit Nunspeet is nog niet klaar met zijn missie in het bergdorp.

Binnen waren de kroketten heet, de koffie bruin en het bier koel, toch maar weer naar buiten voor het tweede bedrijf en nee, Lemele leunde niet achterover, maar ging in de vierde versnelling door. Oké, tikje minder misschien, zeker na de streep van Kleinlugtenbeld, die doelman Ring nooit opegemerkt heeft, alleen tegen het net heeft horen schroeien, maar 4-0, kom op hé, mag het een onsje minder. ‘Papa’ Warmelink is als eerste onder de douche en mag er met dank voor bewezen diensten voortijdig af van Pluim. Ruan Weelink houdt de nul en dat vinden keepers erg belangrijk en terwijl de duisternis stilletjes bezit neemt van Lemele, stappen spelers en begeleiding lachend van de prachtige kunstmat. 4-0, vuistje, vuistje en ‘high fives’. Iedereen heel, geen kaarten, winst in de knip, ja, hij mag wel zo. In Lemele hoorde je geen mens zeuren over het weer.

Stand 4D: PH 8-24, Bruchterveld 9-19, DKB 9-18, Avereest 8-16, Daarle 8-15, SVV ’56 9-14, Rijssen Vooruit 8-13, Lemele 10-13, SC Rijssen 8-9, BZSV de Blauwwitters 9-6, MVV ’69 9-4 en Daarlerveen 9-0.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.