kerstsfeer proeven bij overesch ecologische landbouw

Inspiratie
In deze tijd van het jaar zijn er overal de meest spectaculaire kerstrecepten te vinden. Foto’s uit kookboeken en tijdschriften zien er vaak aanlokkelijk uit. Maar hoe smaakt het? En is zo’n gerecht niet erg ingewikkeld om te maken? In de boerderijwinkel van Overesch Ecologische Landbouw laat Paul Herbrink van 10.00 tot 16.00 uur zien dat bijzonder en lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn.

De kok staat bekend om zijn eenvoudige recepten zonder ellenlange lijsten met ingrediënten. “Hij maakt van eenvoudige dingen iets speciaals,” vertelt Rudy Horstman. “Zoals nu bijvoorbeeld Gehaktballetjes in Pompoenpuree. Bovendien mag je alles proeven. Je wilt tenslotte zeker weten dat het lekker smaakt.”

Paul deelt graag al zijn ervaringen en geeft terloops ook nog wijn-spijs adviezen. De charmante kok blijkt trouwe fans te hebben. Mariet Overesch: “Er zijn klanten die naar iedere demonstratie komen. Paul geeft altijd handige tips&trucs. Een mevrouw vertelde me dat ze er echt inspiratie door krijgt en vaker nieuwe gerechten uitprobeert. Niet alleen voor kerst, maar voor het hele jaar. Koken wordt leuker en het eten daardoor steeds lekkerder.”

Feestelijk
De gerechten die Paul Herbrink ditmaal speciaal voor de boerderijwinkel bedacht, zijn niet duur. “Maar het is allemaal net even anders en ook nog eens heel feestelijk,” aldus Rick Overesch. Wat te denken van een bijzonder voorgerecht als Salade met quinoa,grillworst en koriander? De feestelijke Risotto met Pompoen en Ribeye? Of smakelijke Perentaart van het huis? “En mocht je dat ingewikkeld in de oren klinken, kom dan gerust kijken,” zegt Mariet. “Als je eenmaal hebt gezien hoe het moet, is het erg eenvoudig. En de recepten krijg je meteen mee.”

Klant of niet-klant, iedereen is van harte welkom op deze inspiratiedag. Neus meteen eventjes rond bij de kerstpakketten. Er zijn verschillende thema’s en mogelijkheden. Of neem een kijkje bij de rondscharrelende varkens. Overigens is de gezellige winkel van Overesch Ecologische Landbouw genomineerd voor de titel Beste Biologische Boerderwinkel 2018. De Verkiezing is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext. Van 1 november tot 31 december kan het publiek stemmen, en daarmee kans maken op mooie prijzen, via staging2.bestebiowinkel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.