kerstmarkt voor goed doel bij landstede raalte

Vorig jaar organiseerden de studenten deze kerstmarkt voor het eerst en dat smaakte naar meer. Vandaar dat zij nu al weken bezig zijn met de voorbereiding voor komende donderdag. Bezoekers aan de kerstmarkt kunnen dan onder meer genieten van een cursus trekkerrijden, een bandenverwisselrace, touwtrekken, een levende kerststal, bierpong, spijkerbroekhangen, een schietwedstrijd en kerstsjoelen. Verder staan overal kraampjes met lekker eten.

De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar Havonos – Hart Voor Noo(r)d-Oost Sri Lanka. De stichting Havonos is opgericht door de Raaltenaren Sieni en Cor Schouten. Na de tsunami op Tweede Kerstdag 2004 zetten zij een grote noodhulpactie op voor de bevolking in het noorden en het oosten van het eiland, die behalve de tsunami ook onder een jarenlange burgeroorlog en schrijnende armoede hebben geleden. Daar is Havonos uit voortgekomen. De stichting ondersteunt de mensen in deze streek tegenwoordig op politiek-neutrale wijze met duurzame ontwikkelingsprojecten.

Meer foto's