kerstmarkt landstede raalte voor school op sri lanka

De vele honderden bezoekers, vooral studenten en medewerkers van de school, hebben genoten van onder meer een cursus trekkerrijden, een levende kerststal, bierpong, spijkerbroekhangen, luchtbuksschieten, kerstsjoelen, een Rad van Fortuin en heel veel lekker eten, alles tegen een sympathieke prijs voor het goede doel.

Voor de vrolijke muziek in en om de school zorgden verschillende partijen. Zo zond RTV Raalte uit van bij de LAN-party van de ICT-opleiding op de tweede verdieping, draaide dj (en in zijn vrije tijd Landstede-docent) Jurgen van der Meulen op de kerstmarkt en begeleidden studenten Groen & Dier de trekkercursus op muzikale wijze vanuit een iets oudere VW Golf, maar met een zeer indrukwekkende geluidsinstallatie.

Muziekinstrumenten voor traumaverwerking
Havonos (Hart Voor Noo(r)d-Oost Sri Lanka, staging2.havonos.nl) ondersteunt mensen in noordoost Sri Lanka, een streek die zwaar is getroffen door de tsunami in 2004 en burgeroorlog en armoede, op politiek-neutrale wijze met duurzame ontwikkelingsprojecten.

Sieni Schouten, een van de Raalter initiatiefnemers van Havonos, was zelf gedurende de hele kerstmarkt aanwezig om enthousiast te vertellen over ‘haar’ stichting: “De opbrengst van de kerstmarkt bij Landstede Raalte gaat naar een technische (ambachts-)school in Ariyalai, gerealiseerd door Havonos en Wilde Ganzen. Op die school kunnen jongeren die vaak jaren in vluchtelingenkampen verbleven, geen onderwijs kregen en meestal getraumatiseerd zijn, alsnog een vakopleiding volgen en zo bijdragen aan de wederopbouw van hun land. De opbrengst van de kerstmarkt wordt besteed aan muziekinstrumenten, die hen kunnen helpen bij de traumaverwerking. Leuk is dat zij inmiddels weten dat wij hier vandaag zijn. Straks laten wij hun weten wat deze gezellige markt heeft opgeleverd!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.