kandidatenlijst cda raalte bekend voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

Frans Wichink Kruit, voorzitter van CDA Raalte: “In ons bestuur hebben we gewerkt met een ruimte selectie aan kandidaten en daaruit zijn de beste CDA-kandidaten geselecteerd. Halverwege dit jaar is een onafhankelijke vertrouwenscommissie onder leiding van gedeputeerde Eddy van Hijum ingesteld om het bestuur te adviseren over:

1. de geschiktheid van de kandidaten als CDA gemeenteraadslid;
2. en ook om de volgorde in de lijst te bepalen.

Het advies van de vertrouwenscommissie heeft geleid tot een mooie afgewogen lijst met geschikte en gemotiveerde kandidaten. Het advies is daarom ook unaniem door het bestuur bekrachtigd.”

Van de huidige fractie van 6 personen komen er 2 op de kandidatenlijst. Voor de doorstroming, verjonging en vernieuwing geldt bij het CDA een maximum van drie zittingstermijnen, waarvan alleen bij dringende redenen zoals een gebrek aan geschikte kandidaten kan worden afgeweken.

Bennie Grolleman en Jos Alferink hebben 12 jaar in de gemeenteraad gezeten en komen daarom niet terug. Ook Elly van Steen heeft vroegtijdig aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor een volgende periode en Raymond Godeschalk heeft er bewust voor gekozen om de komende tijd meer tijd voor zijn gezin te hebben.

“Onze kandidaten zijn lokale helden, ze hebben ieder voor zich al een behoorlijke staat van dienst in bestuurlijke ervaring en nemen actief deel in de Raalter gemeenschap. Het niveau is hoog en de lijst kent een mooie spreiding wat leeftijd en werkervaring betreft.” Aldus Wichink Kruit.

De Algemene ledenvergadering wordt gehouden op 12 december, aanvang 19:30 uur. Locatie: Hotel de Zwaan te Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.